Av. Catalunya, 22-30 977468039 aj@santjaume.cat

Tria el #SantJaume que vols!

mayo 19, 2022 admin Comments Off

L’AJUNTAMENT DE SANT JAUME D’ENVEJA ENGEGA UNA NOVA CAMPANYA PER AL FOMENT DE LA RECOLLIDA SELECTIVA DE RESIDUS

Tret de sortida a la campanya per al foment de la recollida selectiva a Sant Jaume, baix el lema “Tria el #SantJaume que vols!”

Aquest dimarts, 17 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Reciclatge, es va donar el tret de sortida a la campanya “Tria el #SantJaume que vols!”, amb una roda de premsa i una xerrada informativa a l’Auditori municipal de Sant Jaume d’Enveja.

Una campanya de sensibilització i de proximitat envers el foment de la recollida selectiva. La campanya és promoguda per l’Ajuntament de Sant Jaume de la mà del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). El material que es repartirà en la campanya (bosses de ràfia per a la separació dels residus d’envasos lleugers, paper-cartró i vidre, i també cubells i bosses compostables per a la matèria orgànica) està  tot subvencionat per la Diputació de Tarragona.

Aquesta acció pretén millorar la selecció de residus a les llars del municipi, abans de dipositar-los als contenidors corresponents. “És importantíssim incrementar el percentatge de la Taxa de Recuperació que ha davallat molt en els darrers anys. No fer-ho bé suposa incrementar molt les despeses de recollida i tractament dels residus al municipi”, ha destacat Joan Castor Gonell, Alcalde de Sant Jaume d’Enveja.

La campanya consistirà en un porta a porta pels més de 1.200 domicilis a càrrec de les comunicadores ambientals del COPATE que ja tenen 16 anys d’experiència i recorregut en campanyes d’aquest tipus. “Hem d’explicar bé a la ciutadania de Sant Jaume perquè és tant important triar bé els residus i dipositar-los al contenidor adequat. Hem de saber quins problemes es troben els ciutadans/es, com ho estan fent, què en pensen. Per això, se’ls faran també enquestes, que podran fer ells mateixos des de casa, les quals ens ajudaran a identificar quins hàbits tenen i així poder plantejar millores i accions futures”, manifesta Noèlia Fabra, tècnica de comunicació i educació ambiental del COPATE. A la xerrada també hi va assistir la comunicadora local, Josefa Carranza, qui coordinarà les accions de repartiment del material al municipi.

Xavier Llorach, regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, insisteix en que:  “Totes i tots estem obligats a lluitar contra el canvi climàtic. El Delta de l’Ebre està començant a tenir molts problemes pels seus efectes. Hem de ser els primers en fer les coses bé, en treballar pel medi ambient, hem de seleccionar bé el nostres residus i dipositar-los al contenidor correcte. Seleccionar, recuperar i reutilitzar pel nostre bé, pel nostre poble i el nostre Delta!”.

Enquesta d’hàbits de la recollida selectiva a Sant Jaume d’Enveja

Participeu i formareu part del sorteig de 4 abonaments per a Festes Majors 2022.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/santjaume.itebre.com/httpdocs/wp-content/plugins/adapta-rgpd/lib/vendor/Mustache/Tokenizer.php on line 110

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/santjaume.itebre.com/httpdocs/wp-content/plugins/adapta-rgpd/lib/vendor/Mustache/Tokenizer.php on line 110
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad